Ricinul - planta care iti poate
aduce o mica avere la hectar!

Este nepretentioasa, se cultiva usor si are o rentabilitate extraordinara!

Stimate prieten,
 
O cultura de 1 hectar de ricin are o profitabilitate iesita din comun: iti aduce intr-un singur an de peste 20 de ori suma investita!
 
Concret, de pe urma unei investitii de cca 1.500 de euro (seminte plus pregatirea terenului) obtii in jur de 35.000 de euro, in conditiile in care activitatea ta presupune doar cateva lucrari periodice de intretinere si, bineinteles, recoltarea!

Ca sa infiintezi o cultura de ricin 
ai nevoie in principiu doar de:
 
1) un hectar de teren nepretentios (planta creste cam in orice conditii)
2) lucrari obisnuite de pregatire (arat, discuit)
3) cca 35 kg de seminte, care costa in jur de 100 de lei/kg
 
Cu o minima atentie pentru evolutia in bune conditii a culturii, poti obtine la inceputul toamnei peste 1.500 kg de seminte pe care le poti valorifica fie en-gros, la pretul de 100 de lei/kg, fie in cantitati mici, la pretul de 0,5 lei/boaba, catre clienti care vor sa cultive ricinul in scop ornamental (in acest al doilea caz, pretul de vanzare ajunge practic la peste 1.000 de lei/kg!!!).
 
Indiferent de varianta de comercializare aleasa, venitul pe care il obtii depaseste 35.000 de euro/ha!
 
Iar ca sa nu existe niciun obstacol in drumul tau spre acest venit frumos si sigur de la an la an, iti oferim informatii complete, pas cu pas, despre tot ce inseamna infiintarea, intretinerea si exploatarea unei culturi de ricin – ai acum la dispozitie ghidul practic Cultura de ricin. O investitie de succes in Romania! 

Disponibil doar online pe platforma www.RSonline.roDe ce este atat de profitabil ricinul? 
 
Ricinul este profitabil deoarece este extraordinar de util si, ca urmare, foarte cautat
 
Din semintele sale se extrage un ulei galbui bogat in acizi grasi nesaturati, folosit de secole in scopuri terapeutice (in ciuda gustului sau puternic si destul de neplacut), cu numeroase avantaje.
 
Ce avantaje ofera uleiul de ricin?
 
1. Intareste sistemul imunitar (are efect antioxidant).
2. Combate afectiuni grave, precum Parkinson, scleroza multipla, artrita, reumatism.
3. Este foarte eficient in tratarea problemelor dermatologice: inflamatii, arsuri, acnee, eczeme, cearcane intunecate, riduri, degeraturi. Uleiul de ricin este un emolient natural care stimuleaza productia de colagen si elastina.
4. Elimina constipatia.
5. Stopeaza caderea parului si ajuta la regenerarea acestuia.
6. Atenueaza durerile provocate de sciatica.
7. Combate infectiile, ajuta la cicatrizarea ombilicului nou-nascutilor.
8. Este foarte folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj.
9. Are un rol important in tratamentul ridurilor, intinerirea pielii si diminuarea cearcanelor.
 
Per total, ricinul are peste 200 de utilizari in domeniile medical, farmaceutic, cosmetic si, in plus, mai are un atu: este foarte putin cultivat la ora actuala in Romania, ceea ce inseamna automat o concurenta redusa si un argument puternic in favoarea demararii unei afaceri in domeniu. 

Disponibil doar online pe platforma www.RSonline.ro

Un exemplu de succes:
Laura Dafina Dragut, cultivator de ricin, Borlesti (Neamt)

"Am inceput de la zero, cu lavanda, armurariu, coriandru si plante aromatice. Aveam terenul mamei, am amenajat si o pepiniera, am semanat si in camp. Am facut teste in culturi si le-am pastrat pe cele castigatoare. Imi place sa adaug in fiecare an cate o cultura noua si asa am ajuns, anul trecut, si la ricin."

A luat de la o statiune de cercetare din sudul tarii 3 soiuri, care s-au adaugat la tot atatea cate mai avea ea, si cu care a infiintat o cultura de 3 hectare. La final, dupa recoltare, a pastrat doar doua - Zanzibariensis si Sanguineus, care acum acopera in total 5 hectare, impartite in mod egal cu cele doua soiuri. In luarea deciziei a contat modul in care s-a dezvoltat cultura, productia si cantitatea de ulei din seminte. La un hectar se obtine o productie de 1.600-1.800 kg de seminte, iar pretul de vanzare variaza intre 300 si 450 de lei/kg.

Pentru infiintarea unui hectar de ricin este nevoie de 15-20 kg de seminte, iar cultura nu este foarte pretentioasa. "La noi, la Borlesti, a mers ceva mai lent pentru ca temperaturile sunt mai scazute fata de alte zone ale tarii. Daca altii seamana prin aprilie, noi abia luna trecuta am pus semintele in pamant, dar nu este nimic - incepem mai tarziu, terminam ceva mai tarziu."

"Avem si presa de ulei si decapsulator, dar am vandut doar seminte. Uleiul il folosim pentru noi deocamdata, ca test. Are certificat de garantie, e totul in regula, dar inca nu l-am lansat pe piata. Am mai vandut putin si local persoanelor care fac produse handmade. Eu il folosesc pentru ingrijirea parului si are rezultate foarte bune."

Ricinul are aceleasi necesitati ca porumbul.
Iata ce trebuie sa stii pentru a-l cultiva cu succes:
 
Pregatirea terenului este esentiala
 
Ricinul se poate planta pe orice tip de sol, dar mai avantajoase sunt terenurile din partea de sud a Romaniei, deoarece aceasta planta are nevoie de o toamna tarzie pentru ca semintele sa ajunga la maturitatea optima de recoltare.
 
Perioada ideala de infiintare a culturii este luna mai, cand se incepe cu o aratura adanca la 30-35 cm, urmata de discuire. La semanat se foloseste acelasi echipament ca si la porumb, iar distanta de plantare este de 75 centimetri intre randuri si 25 centimetri intre plante pe rand.
 
Ricinul nu necesita nici fertilizare, nici irigare
 
Cerintele de umiditate sunt moderate, datorita faptului ca planta are radacini puternic ramificate. Pentru rezultate bune, cu 7-10 zile inainte de semanat se pot administra totusi 16-20 tone de gunoi de grajd bine fermentat, care se incorporeaza in sol odata cu aratura. 
 
Ingrijirea plantelor
 
Secretul productiilor ridicate consta in carnirea plantelor, operatiune care consta in eliminarea manuala a mugurelui. Cand plantele au 4-6 frunze adevarate, se rupe cu mana mugurele din capatul tulpinii (varful vegetativ) fara a se atinge frunzele. 
 
Astfel, in locul unui singur ciorchine central, la planta carnita se dezvolta in acelasi timp 2-3 ciorchini, care cresc mai mari, au boabe mai multe si mai grele si se coc mai repede decat ciorchinii secundari de la plantele necarnite. Totodata, prin carnire se asigura o coacere uniforma, care usureaza mult recoltarea.
 
Cum se elimina buruienile
 
Pentru a pastra cultura curata se executa 1-2 prasile manuale sau mecanice. Prima prasila se face dupa rasarirea tuturor plantelor, in timp ce cea de-a doua prasila se face atunci cand plantele au o inaltime de 15-20 cm. Intre plante pe rand se recomanda prasila manuala, pentru ca plantele de ricin sunt foarte sensibile si nu trebuie ranite sau acoperite cu pamant. Pentru recolta comercializata in scop farmaceutic este bine ca sa nu se administreze erbicid. 
 
Recoltarea - la sfarsit de august, inceput de toamna
 
Plantele de ricin pot fi recoltate atat manual (pe suprafete mici), cat si mecanizat (pe suprafete mari). Momentul optim de recoltare se stabiliste in functie de aspectul ciorchinelui, care trebuie sa fie de culoare brun-cenusie. Invelisul semintelor trebuie sa fie uscat, iar samanta sa poata fi scoasa cu usurinta. 
 
Valorificarea productiei
 
Profitul din cultura de ricin poate fi considerabil, daca luam in calcul chiar si o productie medie de 1.500 de kg/hectar. Doar din vanzarea semintelor la pretul minim de 100 de lei/kg, se poate realiza un venit de 150.000 de lei, adica peste 30.000 de euro! 
 
Prin procesarea semintelor si obtinerea uleiului de ricin, profitul poate creste considerabil, cu o investitie suplimentara intr-o presa si in ambalarea produsului final pentru comercializarea directa. Nu trebuie ignorata nici vanzarea ricinului catre cei care doresc sa aiba aceasta planta deosebita in gradina sau pe terasa.

Disponibil doar online pe platforma www.RSonline.ro


Avertisment!
Semintele de ricin sunt extrem de toxice, mai toxice decat cianurile sau stricnina, si cu efecte comparabile cu ale veninului de sarpe. De vina este ricina, o toxina care actioneaza foarte rapid, ducand la distrugerea globulelor rosii. Ingestia a 5-6 seminte de catre un copil sau a 15 seminte de catre un adult poate provoca decesul!

Un alt exemplu de succes:
Ioan Cont, cultivator de ricin, jud. Cluj
 
“La plantarea unui hectar cu plante de ricin, costul cel mai mare este reprezentat de pretul semintelor. Eu cultiv soiul de ricin rosu, care este grozav pentru gradina, arata foarte bine ca planta ornamentala, iar in camp acest soi are un randament bun la conditiile noastre de clima. 
 
Cand mi-am facut un calcul mi-a iesit ca la un hectar intra 35 de kilograme de samanta, iar pretul pentru un kilogram este de 100-150 lei. La un calcul simplu, doar cu samanta cheltuiesti 1.200 de euro pentru un hectar, plus vreo 300 de euro costul cu pregatirea terenului. Ceea ce inseamna ca infiintarea unei plantatii de ricin te duce la maxim 1.500 de euro pentru un hectar.
 
Daca aplici o tehnologie optima si tii cont de sfaturile celor care au mai cultivat ricin poti obtine productii deloc de neglijat. Anul trecut am obtinut, de pe un hectar, o productie de 1.600 kilograme, tinand cont ca zona in care locuiesc nu este foarte prielnica pentru aceasta cultura, eu apreciez ca am obtinut o recolta bunicica. 
 
Marea majoritate a semintelor le-am vandut pe internet. Cei care cumpara astfel de seminte sunt cei care detin prese pentru a extrage uleiul de ricin si persoanele care vor sa foloseasca planta in scop ornamental. Legat de acestea din urma, nu mi-au fost cerute cantitati mari, majoritatea cumpara pentru gradina de flori, datorita aspectului frumos al acestei plante.”


Retine! Cultura de ricin se ingrijeste foarte usor!
 
Soare, apa in cantitati moderate, un sol cu o cantitate normala de nutrienti si bine drenat – cam acestea sunt conditiile de care are nevoie ricinul pentru a se dezvolta de o maniera multumitoare si profitabila. 
 
Te poti ocupa si tu de cultivarea si valorificarea lui, chiar daca nu ai niciun fel de experienta in domeniul agricol. Ai acum la dispozitie ghidul practic Cultura de ricin. O investitie de succes in Romania, care iti ofera, intr-un stil limpede, informatii complete despre: 
 
1. Descrierea plantei
2. Importanta si beneficiile culturii de ricin 
3. Scurt istoric
4. Caracteristicile biologice ale plantei
5. Realizarea plantatiei 
6. Intretinerea plantatiei
7. Daunatori
8. Boli
9. Recoltare
10. Valorificarea productiei
11. Plan de afacere
12. Finantare (accesarea de fonduri europene)
13. Legislatie
14. Trimiteri catre adrese utile ale furnizorilor
 
 
Comanda chiar acum acest ghid care iti dezvaluie 
secretele uneia dintre cele mai profitabile afaceri agricole! 
 
Pret: 93.60 lei cu TVA inclusa
Livrare: Online in platforma RSonline, imediat dupa plata
 
Disponibil doar online pe platforma www.RSonline.ro

7 beneficii imediate ale utilizarii Platformei www.RSonline.ro
 
1. Acces garantat din orice loc (acasa, birou) de pe orice instrument (laptop, tableta, smartphone), la orice ora.
2. Transport GRATUIT - zero lei. 
3. Intri instant in posesia produsului (imediat dupa confirmarea platii).
4. In RSonline, totul este organizat ca la carte: lucrarile sunt impartite pe categorii si subcategorii. Mai mult, platforma beneficiaza si de un motor de cautare astfel incat sa gasesti lucrarea de care ai nevoie in doar o clipa!
5. Ai posibilitatea de a crea notite cu insemnarile tale privind diverse subiecte din lucrarile citite si de a printa.
6. Suport RSonline: suntem la un click distanta de tine si iti stam la dispozitie cu orice informatie ai nevoie.
7. Gaseste in contul tau toate detaliile privind produsele achizitionate, istoricul comenzilor, facturile platite sau in asteptare.
 Cu prietenie,
 
Madalina Alexe
Coordonator proiect
Divizia „Afaceri la cheie”
Grupul romano-german Rentrop & Straton


M.B.
 
 
 
 
 

Formular de comanda


Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.